Routekaarten

Een goede kaart is in Roemenië onontbeerlijk. Bij de ANWB kunt u als lid gratis een routekaart krijgen. De bewegwijzering in Roemenië wordt gaandeweg beter, maar soms is het lastig uw route te vinden. Let u op wegnummers en op plaatsnamen waar u heen moet. Een lijst met kaarten die van Roemenië zijn gemaakt is de volgende:

ANWB / Kümmerly + Frey: Roemenië / Bulgarije. De enige makkelijk verkrijgbare kaart van Roemenië. Schaal 1:800.000. Er staan eigenlijk te weinig plaatsen op.

Dimap: Hele goede kaarten van Roemenië, onder andere:

Goede kaarten van Roemenië zijn verkrijgbaar bij Dimap (Uitgever Dimap E-mail dimap@mail.elender.hu Homepage www.dimap.hu of www.map.hu in Roemenië S.C. Erfatur SRL - Cluj tel 0264-162611 E-mail erfatur@gmi.ro). Bij veel tankstations worden gedetailleerde wegenkaarten in boekvorm te koop. Of wegen wel of niet verhard zijn of wellicht nog gaten in de weg hebben, zult u bij de plaatselijke bevolking moeten informeren. Ons advies is om zo veel mogelijk op de hoofdwegen te blijven.Romania. Map of Monasteries. Schaal 1:850.000. Kaart met meer dan 250 kloosters, ook goed als wegenkaart te gebruiken. Te koop bij veel kloosters in Roemenië.


Marco Polo landkaart Roemenië.

Pied à terre Overtoom 135-137 Amsterdam tel 020-6274455 www.piedaterre.nl

Voor een overzicht met 35 verschillende kaarten gaat u naar maps2anywhere. Op deze site vindt u stadskaarten van een aantal grote steden, regiokaarten, kaarten van heel Roemenië en wandelkaarten. De kaarten kosten bijna allemaal 12,95 dollar en zijn te bestellen via internet. Ook een goede link is Harti, een Roemeense site met tientallen ingescande kaarten van (berg-)gebieden in Roemenië. Hier is net zo'n link naar wandelkaarten. Nog een goede link is Romania maps and views. Hier vindt u, zo zegt de titel al, kaarten en beelden van alle judet en regio's in Roemenië, digitaal gepresenteerd. Van een aantal steden hebben wij een (centrum-)plattegrond ingescand, die u bij ons kunt downloaden, zie plattegronden.

digitale kaarten

Kaarten van Boekarest van niet al te lang geleden kunt u hier vinden, u kunt zelfs voor de optie 3D gaan! Erg leuk om op die manier 'door Boekarest te wandelen'. En dan is er altijd nog Google Earth, waar u via de sateliet genomen beelden tot op straatniveau kunt bekijken.

Hieronder staat een aantal kaarten en plattegronden die wij op internet hebben gevonden, wellicht handig.

kaart 1. Roemenië per provincie (judet) en per streek (Transylvanië is groen, Wallachije is blauw, Dobruja is geel en Moldova is rood)

kaart 2. Roemenië per provincie en met reliëf

kaart 3. Roemenië per provincie, simpel

kaart 4. Roemenië per streek

kaart 5. Roemenië per regio